Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

[DOWNLOAD] "Germanerna" by Tore Janson ~ Book PDF Kindle ePub Free

Germanerna

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Germanerna
  • Author : Tore Janson
  • Release Date : January 16, 2013
  • Genre: Nonfiction,Books,
  • Pages : * pages
  • Size : 4802 KB

Description

Begreppet germaner Àr laddat med rasbiologi och nazism men vilka var de egentligen. Stora vilda kÀmpar med svÀrd och hjÀlmar och underliga gamla klÀder eller rakryggade, raknÀsta och ljushÄriga unga mÀn i elegant uniform frÄn 1940-talet? I en vindlande historia som löper över tvÄtusen Är visas det hur en berÀttelse frÄn antiken förÀndrades och deformerades till en ren förfalskning av det förflutna.
Finns det germaner nu, eller fanns de förr? Ser germaner ut pĂ„ nĂ„got sĂ€rskilt sĂ€tt? Är svenskar germaner? Konstigt nog Ă€r det svĂ„rt att hitta klara svar pĂ„ sĂ„ enkla frĂ„gor. Forskaren Tore Janson berĂ€ttar om vilka de ursprungliga germanerna var och hur de kom att bli symboler för hĂ€ndelser och idĂ©er som har spelat en stor roll och fortfarande Ă€r laddade med farliga spĂ€nningar.
Vidare söker författaren beskriva vad som faktiskt hÀnde i antiken, alltsÄ om dem som ursprungligen kallades germaner. Deras historia och deras relationer till romarna har mycket att göra med oss i Norden och formade hela Europas utveckling Ànda fram till nutiden. Deras sprÄk gav upphov till bland annat svenska, engelska och tyska. Vi i Sverige, liksom de flesta mÀnniskor i norra Europa, anvÀnder ett sprÄk som bygger pÄ det germanerna talade i antiken.
Men Germanerna handlar ocksĂ„ om hur vi som lever nu ska förhĂ„lla oss till vad som skedde förr med samhĂ€llen och med sprĂ„k. Behöver vi veta det? Är det nyttigt eller onödigt eller farligt att se bakĂ„t?


Ebook Download "Germanerna" PDF ePub Kindle